Povídat si budeme o žitném kvásku (rozdíl kvásek x kvasnice, vliv kvasového pečiva na zdraví, důvody proč péct s kváskem), o mouce a jejich rozdíly, nameleme si mouku ze zrna. Naučíte se zadělat těsto, správně stočit do ošatky. Poradím vám, jak upéct výborný chléb v domácích podmínkách.
Náplní dne je kompletní postup od přípravy těsta až po upečení chleba, který si odnesete domů, spolu s kváskem na další pečení.
Vůně čerstvě upečeného chleba vás dostane. Užijete si pěkný den a doma vás za voňavý chléb budou milovat.
K obědu si uvaříme Krkonošské kyselo z kvásku a upečeme křupavé houstičky.
Domů si odnesete:
Skripta s recepty, žitný celozrnný kvas pro vaše další pečení, vlastní upečený bochník a snad i zážitek z příjemně stráveného dne.
V ceně dílniček je:
Více jak 8h povídání, pečení, předávání zkušeností, pohody a zábavy. Suroviny na pečení. Káva, čaj, voda.
Co sebou:
Zástěru, mísu, vařečku, utěrku, nádobku na kvásek (ideálně sklenici- šroubovací zavařovačku 0,2l )
Celý den budeme na čerstvém vzduchu-pracujeme ve venkovní kuchyni.
Začátek 9h a předpokládaný konec je cca 17h.
Počet účastníků max 7.
Dílničkovné 900,-/osoba
Přihlásit se můžete na FB, SMS, telefon, email viz níže na stránce pořadatele.
laskopeceni@seznam.cz
tel.724420333
Možnost zakoupení dárkového voucheru.
Sledujte informace z našeho webu. Využívejte mobilní aplikaci – V OBRAZE.